Liekki (Ikoni) ja Teksti Caleo

Kasvua ja kansainvälistymistä - CaleoScope Q2 2022

Kulunut vuosineljännes on ollut mielenkiintoinen. Codemenin kumppaniverkoston siirryttyä Caleoon on tapahtunut merkittävää kasvua Caleoon liittyneiden organisaatioiden ja sitä kautta käyttäjien määrässä.

Codemenin verkostossa on tapahtunut myös kansainvälistymistä: jatkossa CaleoScope koostaa datan Codemenin toimeksiantojen lisäksi myös sen kansainvälisen verkoston, BestCodersin datasta. BestCoders toimii Baltiassa ja Itä-Euroopassa koostaen ICT-verkostoa paikallisista yrityksistä ja asiantuntijoista.

Toimeksiantojen lukumäärä on ollut hieman laskussa verrattuna vuoden alkuun, mikä selittyy alkukevään normaalia suuremmasta uusien hankkeiden määrästä. Pienestä laskusta huolimatta toimeksiantoja on tullut monipuolinen kattaus, sekä yksityisen, että julkishallinnon toimijoilta.

Rooleja on haettu kymmenillä eri avainsanoilla, joista tärkeimmäksi ovat nousseet Fullstack- ja Backend kehittäjän lisäksi manuaalitestaajan rooli. Jälleen myös projektipäälliköitä on ollut etsinnässä kuten myös erilaisiin teknologioihin kuten PowerBI ja Cobol erikoistuneita asiantuntijoita.

Trendaavat taidot ja teknologiat mukailevat toimeksiannoissa kysytyimpiä rooleja. Erilaista testaus ja laadunosaamista kaivataan, sekä myös perinteiset ohjelmointikielet, kuten React, Java ja Python pysyvät nosteessa.

Käyttäjämäärien kasvu Q2 on todella merkittävä. Suurin syy tälle on ollut Codemenin sekä BestCodersin kumppaniverkostojen kasvu Caleossa. Olemme iloksemme saaneet huomata, miten Caleo sopii yhtenä työkaluna kumppaneidemme asiantuntijaliiketoiminnan työkalupaikkeihin. Odotammekin innolla seuraavaa kvartteria ja millaista kasvua se tuo tullessaan.

Palaamme taas statistiikkan kehitykseen syyskuun jälkeen, seuraavassa CaleoScopessa.

Tutustu artikkeleihin